Sabzi qormeh 

Ingredienser:

8-10 personer

  • 1 kg lammkött med ben
  • 1 påse Sabzi qormeh färdigmixade kryddor
  • 2 förpackningar kidneybönor
  • 4 st torkade citroner
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 st gul lök
  • 1 liter vatten
  • 2 msk olja
  • Salt och peppar efter eget önskemål

Gör så här:

Hacka löken och fräs den i oljan. Tillsätt lammköttet (skär till i mindre bitar om så önskas) till löken och fräs den tillsammans under omrörning i ca 10–15 minuter. Köttet skall fa en fin stekyta. Tillsätt gurkmeja och chiliflakes. Rör om och tillsätt lite vatten i taget och slutligen tillsätter vi Sabzi gormeh kryddan. Häll också i de torkade citronerna. Salta och peppra efter eget behov. Låt detta tillagas på låg värme och rör om då och då i ca 1 timme.

Detta serveras med ris.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *