Ingredienser:
- 1 Àgg
- œ dl mjölk
- œ dl vispgrĂ€dde
- 1 msk strösocker
- 1 tsk kardemumma
- 130 gram sötmandlar
- 1 œ dl florsocker
- 2â3 msk vatten
- œ msk vaniljsocker
- Briochebröd
- VispgrÀdde
Gör sÄ hÀr:
Börja med att mixa 100 gram mandlar. Ha florsocker, vatten och vaniljsocker i en bunke och blanda tills du fÄr en önskad konsistens. Det gÄr bra att lÀgga ca 30 gram mandlar i slutet för att fÄ lite större bitar. Platta till briochebrödet med en kavel och fyll dem med önskad mÀngd mandelmassa.
Vispa ihop smeten och doppa den kavlade och fyllda rullen i den. Stek rullar i smör och vÀnd sÄ att de fÄr en jÀmn fÀrg. LÄt sedan svalna och toppa med grÀdde och florsocker. Det gÄr bra att spritsa grÀdden men det gÄr lika bra att doppa rullarna i grÀdde om man önskar sÄ.