Fattiga riddar-semlor

Ingredienser:

 • 1 ägg
 • ½ dl mjölk
 • ½ dl vispgrädde
 • 1 msk strösocker
 • 1 tsk kardemumma
 • 130 gram sötmandlar
 • 1 ½ dl florsocker
 • 2–3 msk vatten
 • ½ msk vaniljsocker
 • Briochebröd
 • Vispgrädde

Gör så här:

Börja med att mixa 100 gram mandlar. Ha florsocker, vatten och vaniljsocker i en bunke och blanda tills du får en önskad konsistens. Det går bra att lägga ca 30 gram mandlar i slutet för att få lite större bitar. Platta till briochebrödet med en kavel och fyll dem med önskad mängd mandelmassa.
Vispa ihop smeten och doppa den kavlade och fyllda rullen i den. Stek rullar i smör och vänd så att de får en jämn färg. Låt sedan svalna och toppa med grädde och florsocker. Det går bra att spritsa grädden men det går lika bra att doppa rullarna i grädde om man önskar så.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *