Ingredienser:
- 4 st potatis
- 2 dl kikÀrtsmjöl
- 2 tsk malen koriander
- 2 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
- 1 tsk paprikapulver
- 1 knippe fÀrsk koriander
- 2 st starka chili
- 2 œ dl vatten
- Olja till fritering
Gör sÄ hÀr:
Skala och skÀr till potatisen till smala strimlor (typ som pommes fast mindre).
Ta fram en skÄl och blanda de torra ingredienserna i vatten. HÀll i finhackad koriander och chili till smeten. HÀll dÀrefter i strimlade potatisen i smeten och rör om. LÄt den gÀrna marineras en liten stund medans frityroljan vÀrms upp.
Fritera potatisen genom att anvÀnda en sked och plocka upp pakawra med. Ha inte för hög temperatur medans potatis pakawra friteras. NÀr den fÄtt fin gyllenbrun fÀrg plockas den upp och lÀggs pÄ en bit hushÄllspapper.
Servera gÀrna med sallad eller nÄgon annan dipp sÄs till.