Kategorier
Afghanskt Recept Vegetariskt

Potatis pakawra

Ingredienser:

  • 4 st potatis
  • 2 dl kikärtsmjöl
  • 2 tsk malen koriander
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 knippe färsk koriander
  • 2 st starka chili
  • 2 ½ dl vatten
  • Olja till fritering

Gör så här:

Skala och skär till potatisen till smala strimlor (typ som pommes fast mindre).

Ta fram en skål och blanda de torra ingredienserna i vatten. Häll i finhackad koriander och chili till smeten. Häll därefter i strimlade potatisen i smeten och rör om. Låt den gärna marineras en liten stund medans frityroljan värms upp.

Fritera potatisen genom att använda en sked och plocka upp pakawra med. Ha inte för hög temperatur medans potatis pakawra friteras. När den fått fin gyllenbrun färg plockas den upp och läggs på en bit hushållspapper.

Servera gärna med sallad eller någon annan dipp sås till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *