Firni – Afghansk efterrätt

Ingredienser:

  • 1.5 liter mjölk
  • 3 dl grädde
  • 1 dl majsstärkelse
  • 2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Smaksättning:
  • 1 tsk krossade kardemummakärnor
  • Garnering:
  • Körsbärsås

Gör så här:

Ta ½ liter i en skål som vi använder till att blanda ihop med majsstärkelsen. Se till att den inte klumpas och vispa majsstärkelsen hastigt i kall mjölk.

Värm mjölk och grädde på en platta och tillsätt krossade kardemummakärnor och socker. När mjölken börjar närma sig kokning tillsätter vi majsstärkelseblandningen och rör om. Vi tillsätter vaniljsocker och ev. en nypa salt för att höja smaken. Rör tills blandningen tjocknar till en pudding på låg temperatur. Häll upp i en stor glasskål och låt den svalna i rumstemperatur och garnera med körsbärsås.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *