Ingredienser:
- 3 dl kikärtsmjöl
- 2 dl socker
- ½ dl mandlar
- ½ dl valnötter
- 1 tsk mald kardemumma
- 100 gram smör
- ½ liter kokt vatten
Gör så här:
Häll 50 gram smör i en kastrull och häll i kikärtsmjöl. Rör om hela tiden så att mjölet inte bränns vid utan får en gyllenbrun färg. När den fått den bruna färgen som man önskar; häller du därefter i sockret. Rör hela tiden om och när sockret blandats väl med kikärtsmjölet häller du i kokt vatten. Rör om hela tiden och sänk temperaturen så att det blir till en smet. Låt detta sjuda under låg temperatur och häll därefter i mandlar och valnötter. Häll även i kardemumman och rör om så att det blandas väl. Stoppa in resterande smör i smeten och strö över lite kardemumma på toppen. Låt detta stå på plattan på låg temperatur med locket på och efter ca 5 minuter är rätten klar.