Kikärts-halwa

Ingredienser:

  • 3 dl kikärtsmjöl
  • 2 dl socker
  • ½ dl mandlar
  • ½ dl valnötter
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 100 gram smör
  • ½ liter kokt vatten

Gör så här:

Häll 50 gram smör i en kastrull och häll i kikärtsmjöl. Rör om hela tiden så att mjölet inte bränns vid utan får en gyllenbrun färg. När den fått den bruna färgen som man önskar; häller du därefter i sockret. Rör hela tiden om och när sockret blandats väl med kikärtsmjölet häller du i kokt vatten. Rör om hela tiden och sänk temperaturen så att det blir till en smet. Låt detta sjuda under låg temperatur och häll därefter i mandlar och valnötter. Häll även i kardemumman och rör om så att det blandas väl. Stoppa in resterande smör i smeten och strö över lite kardemumma på toppen. Låt detta stå på plattan på låg temperatur med locket på och efter ca 5 minuter är rätten klar.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *