Ingredienser:
- 2 dl röda linser (daal)
- 1 gul lök
- 2 st. färska tomater
- 1 grön chilli
- 4 dl vatten
- 2 vitlöksklyftor
- 1 tsk färsk riven ingefära
- 1 tsk curry
- ½ tsk gurkmeja
- 3 kokta ägg
- Salt och peppar
Gör så här:
Hacka och lök och vitlök och fräs detta tillsammans med ingefära, gurkmeja, curry, salt och peppar. Hacka tomater och chili och tillsätt detta till grytan. Skölj linserna i ljummet vatten och tillsätt detta till grytan. Tillsätt vatten och torkade plommon. Sänk värmen och låt det puttra i ca 7–10 minuter under omrörning.
Tillsätt ägghalvor precis innan servering för att lyxa till daal som annars anses som en billig och enkel rätt.
Dal äts med färskt nanbröd eller pastaj (tunnbröd).
