Daal med kokt Àgg

Ingredienser:

  • 2 dl röda linser (daal)
  • 1 gul lök
  • 2 st. fĂ€rska tomater
  • 1 grön chilli
  • 4 dl vatten
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk fĂ€rsk riven ingefĂ€ra
  • 1 tsk curry
  • œ tsk gurkmeja
  • 3 kokta Ă€gg
  • Salt och peppar

Gör sÄ hÀr:

Hacka och lök och vitlök och frĂ€s detta tillsammans med ingefĂ€ra, gurkmeja, curry, salt och peppar. Hacka tomater och chili och tillsĂ€tt detta till grytan. Skölj linserna i ljummet vatten och tillsĂ€tt detta till grytan. TillsĂ€tt vatten och torkade plommon. SĂ€nk vĂ€rmen och lĂ„t det puttra i ca 7–10 minuter under omrörning.

TillsÀtt Àgghalvor precis innan servering för att lyxa till daal som annars anses som en billig och enkel rÀtt.

Dal Àts med fÀrskt nanbröd eller pastaj (tunnbröd).

LĂ€mna ett svar