Daal med kokt ägg

Ingredienser:

  • 2 dl röda linser (daal)
  • 1 gul lök
  • 2 st. färska tomater
  • 1 grön chilli
  • 4 dl vatten
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk färsk riven ingefära
  • 1 tsk curry
  • ½ tsk gurkmeja
  • 3 kokta ägg
  • Salt och peppar

Gör så här:

Hacka och lök och vitlök och fräs detta tillsammans med ingefära, gurkmeja, curry, salt och peppar. Hacka tomater och chili och tillsätt detta till grytan. Skölj linserna i ljummet vatten och tillsätt detta till grytan. Tillsätt vatten och torkade plommon. Sänk värmen och låt det puttra i ca 7–10 minuter under omrörning.

Tillsätt ägghalvor precis innan servering för att lyxa till daal som annars anses som en billig och enkel rätt.

Dal äts med färskt nanbröd eller pastaj (tunnbröd).

Lämna ett svar