Ingredienser:
25 gram osaltat smör
1 dl mjölk (3%)
2 Âœ dl Mjölkpulver (Nido eller liknande)
1 dl socker
1 dl hackade pistagenötter
1 tsk malen kardemumma
Gör sÄ hÀr:
Vi börjar med att mala 1 dl socker i en kaffekvarn. Har man inte kaffekvarn gÄr det bra att mortla sockret men det tar ju lÀngre tid. Vi skall fÄ till ca 2 dl mortlar socker (som skall vara lika finmalen som florsocker).
Vi smĂ€lter smör i en djup stekpanna pĂ„ lĂ„g temperatur. TillsĂ€tt mjölk nĂ€r smöret smĂ€llt och rör om. TillsĂ€tt Ă€ven 2 dl av mjölkpulvret under stĂ€ndig omrörning och Ă€ven det malda sockret. MĂ€rker vi att konsistensen Ă€r lös gĂ„r det att addera ytterligare Âœ dl av mjölkpulvret till stekpannan. TillsĂ€tt Ă€ven den malda kardemumman och rör om i ca 10 minuter. Smaka av och se till att konsistensen inte Ă€r segt eller trĂ„digt som tuggummi. Om sĂ„ skall man fortsĂ€tta röra om till konsistensen pĂ„minner om fudge. Ta fram en form eller djup tallrik. KlĂ€ in med bakplĂ„tspapper och hĂ€ll över godismassan och platta till den med en sked.
Tryck in de hackade pistagenötterna med handen sĂ„ att den kommer med som en fin garnering. LĂ„t godiset svalna i ca 1â2 timmar och skĂ€r dĂ€refter till efter önskad storlek.
