Kyckling dopiaza

Ingredienser:

900 gram kycklingfilé
3 msk olja
1 tsk malen curry (gärna stark)
½ tsk gurkmeja
1 tsk svartpeppar
1 tsk salt
1 tsk ättika
3 stora gula lökar
3 tomater
1 grön chili

Gör så här:

Skär till kycklingfilén i önskad storlek och stek den ordentligt i en stekpanna så den får gyllenbrun färg. Medans kycklingen steks, tar vi två gula lökar och gör lökringar av de. Dessa läggs i en skål och fördelar svartpeppar och salt över lökringarna. Den kvarvarande löken hackas fint och tillsätts till kycklingfiléerna. Tillsätt kryddorna till kycklingen så som curry, gurkmeja, salt och peppar. Blanda detta ordentligt tills löken mjuknar tillsamman med kycklingfiléerna. Tillsätt hackade tomater till kycklingen och blanda ordentligt. Strö lökringar över kycklingen och den ättika som är kvar. Skölj av skålen med vatten som lökringar och ättikan låg i så att alla smaker/kryddor hamnar i ”dopiaza”. Lägg locket på och låt detta puttra i ca 10 minuter på låg temperatur.

Detta kan serveras med ris och turkisk yoghurt eller med nanbröd.

Lämna ett svar