Kyckling dopiaza

Ingredienser:

900 gram kycklingfilé
3 msk olja
1 tsk malen curry (gÀrna stark)
œ tsk gurkmeja
1 tsk svartpeppar
1 tsk salt
1 tsk Àttika
3 stora gula lökar
3 tomater
1 grön chili

Gör sÄ hÀr:

SkĂ€r till kycklingfilĂ©n i önskad storlek och stek den ordentligt i en stekpanna sĂ„ den fĂ„r gyllenbrun fĂ€rg. Medans kycklingen steks, tar vi tvĂ„ gula lökar och gör lökringar av de. Dessa lĂ€ggs i en skĂ„l och fördelar svartpeppar och salt över lökringarna. Den kvarvarande löken hackas fint och tillsĂ€tts till kycklingfilĂ©erna. TillsĂ€tt kryddorna till kycklingen sĂ„ som curry, gurkmeja, salt och peppar. Blanda detta ordentligt tills löken mjuknar tillsamman med kycklingfilĂ©erna. TillsĂ€tt hackade tomater till kycklingen och blanda ordentligt. Strö lökringar över kycklingen och den Ă€ttika som Ă€r kvar. Skölj av skĂ„len med vatten som lökringar och Ă€ttikan lĂ„g i sĂ„ att alla smaker/kryddor hamnar i ”dopiaza”. LĂ€gg locket pĂ„ och lĂ„t detta puttra i ca 10 minuter pĂ„ lĂ„g temperatur.

Detta kan serveras med ris och turkisk yoghurt eller med nanbröd.

LĂ€mna ett svar