Éclair med vaniljgrädde

Ingredienser:

1 ¼ dl vatten
1 ¼ dl mjölk
110 gram smör
1 tsk strösocker
1 tsk salt
160 g vetemjöl
4 ägg

Fyllning:
3 dl grädde
1 sats marsankräm (2 portioner enligt anvisningar på förpackningen)
100 g smält Marabou choklad
Florsocker

Gör så här:

Éclair:
Sätt ugnen på 220 grader.
Blanda ihop vatten, mjölk, smör, socker och salt i en kastrull och koka upp detta. Ta bort kastrullen från värmen när den börjat koka och börja hälla i mjöl under kraftig omrörning med en träslev. Degen skall få en slät konsistens. Sätt kastrullen på värmen igen och rör ytterligare under ett par minuter så att degen blir fast i sin form. Dra av kastrullen från värmen och låt degen svalna i ett par minuter. Tillsätt ägg ett och ett i taget under omrörning. Lägg smeten i en spritspåse och låt den vila ett tag. Spritsa ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Spritsa raka éclairs med en rund tyll till spritspåsen. Det går bra att klippa av degen om det inte går av lätt från spritspåsen.

Placera mitt i ugnen i ca 15 minuter tills de får en fin färg. Ta inte ut de för tidigt då de kommer att sjunka ihop.

Fyllning:
Vispa grädde i en skål och marsankräm i en separat skål. Blanda därefter ihop marsankräm och grädde i en gemensam skål. Skär till éclairen med en kniv och fylls med grädd/marsanfyllningen och doppa éclairn i choklad eller smeta på toppen av eclairen med en sked. Strö över lite florsocker på toppen av éclairen.

Lämna ett svar