Kategorier
Recept Vegetariskt

Halloumigryta med saffran och aubergine

Ingredienser:

4 gula lökar
1 stor aubergine eller 2 mindre
12 tomater (modell mindre)
6 vitlöksklyftor
1 röd chili
2 pkt saffran á ½ g
1 burk krossade tomater
1 tärning grönsaksbuljong (alternativt 1 liter som görs på konc fond)
½ dl honung
Salt och peppar
600 g halloumi

Gör så här:

Skala och skiva löken. Skär auberginen i bitar ca 1×1 cm (skala auberginen om du önskar). Skär tomaterna i mindre bitar. Riv vitlöken och hacka chillin.

Fräs grönsakerna på medelvärme i lite olja i en rymlig kastrull under omrörning i ca 15 minuter. De skall bli mjuka och tomaterna ska börja släppa vätska. Rör ner saffranet.

Tillsätt krossade tomater, buljong och honung. Rör om. Är tomaterna bleka så går det bra att tillsätta en msk tomatpuré. Lägg på lock och låt sjuda i ca 20 minuter. Salta och peppra.

Under tiden grytan kokar ihop, skär halloumin i skivor och stek de gyllenbruna i olja på medelvärme. Vänd ner halloumin i grytan och servera med couscous eller ris. Strö över hackad persilja om man så önskar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *