Halloumigryta med saffran och aubergine

Ingredienser:

4 gula lökar
1 stor aubergine eller 2 mindre
12 tomater (modell mindre)
6 vitlöksklyftor
1 röd chili
2 pkt saffran ĂĄ Âœ g
1 burk krossade tomater
1 tÀrning grönsaksbuljong (alternativt 1 liter som görs pÄ konc fond)
œ dl honung
Salt och peppar
600 g halloumi

Gör sÄ hÀr:

Skala och skiva löken. SkĂ€r auberginen i bitar ca 1×1 cm (skala auberginen om du önskar). SkĂ€r tomaterna i mindre bitar. Riv vitlöken och hacka chillin.

FrÀs grönsakerna pÄ medelvÀrme i lite olja i en rymlig kastrull under omrörning i ca 15 minuter. De skall bli mjuka och tomaterna ska börja slÀppa vÀtska. Rör ner saffranet.

TillsĂ€tt krossade tomater, buljong och honung. Rör om. Är tomaterna bleka sĂ„ gĂ„r det bra att tillsĂ€tta en msk tomatpurĂ©. LĂ€gg pĂ„ lock och lĂ„t sjuda i ca 20 minuter. Salta och peppra.

Under tiden grytan kokar ihop, skÀr halloumin i skivor och stek de gyllenbruna i olja pÄ medelvÀrme. VÀnd ner halloumin i grytan och servera med couscous eller ris. Strö över hackad persilja om man sÄ önskar.

LĂ€mna ett svar