Ingredienser:
100 g rums tempererat smör*
2 œ dl strösocker
1 msk vaniljsocker
rivet skal av 1 apelsin
œ pĂ„se av 0,125 gram saffran
4 œ dl vetemjöl
1 dl rapsolja
œ tsk hjorthornssalt
Finhackade pistagenötter
Gör sÄ hÀr:
SÀtt ugnen pÄ 125 grader. Rör smör, strösocker, vaniljsocker, rivet skal av apelsin och saffran pösigt. TillsÀtt oljan lite i taget. Blanda vetemjöl med hjorthornssalt och tillsÀtt detta till smeten och arbeta ihop degen till en lÀtt och mjuk deg. Rulla ut den till tvÄ lÀngder. SkÀr dem i smÄ bitar och rulla till runda smÄ kulor. LÀgg dem pÄ plÄtar med bakplÄtspapper. Toppa med pistagenötter. GrÀdda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Kakorna skall knappt fÄ nÄgon fÀrg men ÀndÄ kÀnnas torra och lÀtta.