Saffrans- och aplesindrömmar med pistage

Ingredienser:

100 g rums tempererat smör*
2 ½ dl strösocker
1 msk vaniljsocker
rivet skal av 1 apelsin
½ påse av 0,125 gram saffran
4 ½ dl vetemjöl
1 dl rapsolja
½ tsk hjorthornssalt
Finhackade pistagenötter

Gör så här:

Sätt ugnen på 125 grader. Rör smör, strösocker, vaniljsocker, rivet skal av apelsin och saffran pösigt. Tillsätt oljan lite i taget. Blanda vetemjöl med hjorthornssalt och tillsätt detta till smeten och arbeta ihop degen till en lätt och mjuk deg. Rulla ut den till två längder. Skär dem i små bitar och rulla till runda små kulor. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Toppa med pistagenötter. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Kakorna skall knappt få någon färg men ändå kännas torra och lätta.

Lämna ett svar