Ingredienser:
4 st baby-auberginer
(gÄr bra med vanliga ocksÄ om man inte hittar smÄ men dÄ rÀcker 1-2 st)
1 st fÀrsk tomat
1 st gul lök
1 knippe koriander
œ dl riven parmesan
Salt och peppar
Olja till stekning
Gör sÄ hÀr:
Börja med att skĂ€ra tvĂ„ snitt i auberginen och samtidigt behĂ„lla stjĂ€lken. Stek auberginen genom att pressa auberginen i stekpannan sĂ„ att de skivade sidorna blir stekta pĂ„ alla sidorna. TillsĂ€tt skivad lök och tomat och salta och peppra. LĂ€gg locket över i ca 5â10 minuter sĂ„ att löken och tomaterna blir mjukt. Strö över hackad koriander och riven parmesan och lĂ„t det steka ytterligare nĂ„gon minut med lĂ€gre temperatur sĂ„ att osten smĂ€lter.
Ăts helst med naturell yoghurt och tunnbröd.