Kategorier
Kött Recept

Högrevsgryta i gjutjärn med höstiga grönsaker

Ingredienser:

1 kg högrev med ben
1 gul lök
2 potatisar
2 tomater (lagom stora)
3 st vitlöksklyftor
100 gram vitkål
2 st morötter
1 tsk svartpeppar
2 tsk salt
1 msk rosmarin
100 gram smör

Gör så här:

Tvätta och skär till alla grönsaker i mindre bitar. Skär till köttbitarna om man önskar, annars går det bra att använda hela högreven så som den är.

Stoppa detta i en gjutjärnsgryta tillsammans med alla torra ingredienser. Blanda alla ingredienser med fingrarna och fördela smöret över hela grytan i mindre bitar.

Smör valde jag för att få köttet mört samt att grönsakerna får bättre smak. Vill man inte ha smör går det bra att ersätta det med 2 msk matolja/olivolja.

Ställ detta mitt i ugnen på 175 grader i ca 3 timmar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *