Dadelmassa-kakor med pistagenötter gjorda med mandelmjöl

Ingredienser:

500 g dadelmassa
4 dl mandelmjöl
3 ägg
2 dl råsocker
2 tsk rosenvatten
200 g smält smör
95 g pistage nötter/valnötter
4 tsk honung
½ tsk kanel
25 g hackade pistagenötter till toppning

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Vispa ägg tillsammans med socker och tillsätt mjöl och rör om. Tillsätt smör, rosenvatten, pistage nötter, kanel, honung och rör om ordentligt.

Häll över hälften av smeten på en plåt med bakplåtspapper. Rör om och arbeta in dadelmassan med en gaffel för att mjuka upp den i en bunke. Lägg detta över smeten på ugnsplåten. Tillsätt resten av smeten ovanpå dadelmassan. Strö över lite hackade pistagenötter över smeten och stoppa in i ugnen i ca 20–25 minuter.

Receptet är glutenfri.

Lämna ett svar