Afghansk Ogra

Ingredienser:

500 g grötris
400 g bruna bönor (konserverade)
400 g kikärtor (konserverade)
400 g mungbönor (konserverade)
1 dl rostad lök
2 färska tomater
1 msk tomatpuré
2 msk olja till rostad lök
2 msk olja till tomatsås
1 knippe koriander
1 stark chili
25 g smör
1 gul lök
1 st vitlöksklyfta
2 tsk torkad mynta
3 dl Naturell Yoghurt
Salt
Peppar

Gör så här:

Ta en stor kastrull och häll i rostad lök och olja. Fräs detta lite lätt och tillsätt sedan vatten och ris. Låt detta koka på låg värme genom att lägga på locket på kastrullen, tills riset blir mjukt och klibbigt. Häll ut alla bönor i ett durkslag och spola av ordentligt med vatten och tillsätt sedan till det kokande riset. Blanda alla bönor ordentligt med riset och salta och peppra efter behov. Tillsätt lite smör till blandningen så att riset inte fastnar på kanterna och inte klibbar för mycket.

Ta en ny kastrull och häll i olja. Hacka och tillsätt färska tomater till oljan och stek dem ordentligt så att den inte känns vattnig tillsammans med chili och lite färsk koriander. Sänk värmen och låt denna blandning svalna och tillsätt därefter naturell yoghurt tillsammans med pressad vitlök och torkad mynta.

Häll upp grytan i uppläggningsfat och garnera med färsk koriander, yoghurt och tomatsås.

Vill man så kan man garnera med att hacka och steka en lök i lite olja och garnera grytan med detta.

Lämna ett svar