Afghansk Ogra

Ingredienser:

500 g grötris
400 g bruna bönor (konserverade)
400 g kikÀrtor (konserverade)
400 g mungbönor (konserverade)
1 dl rostad lök
2 fÀrska tomater
1 msk tomatpuré
2 msk olja till rostad lök
2 msk olja till tomatsÄs
1 knippe koriander
1 stark chili
25 g smör
1 gul lök
1 st vitlöksklyfta
2 tsk torkad mynta
3 dl Naturell Yoghurt
Salt
Peppar

Gör sÄ hÀr:

Ta en stor kastrull och hÀll i rostad lök och olja. FrÀs detta lite lÀtt och tillsÀtt sedan vatten och ris. LÄt detta koka pÄ lÄg vÀrme genom att lÀgga pÄ locket pÄ kastrullen, tills riset blir mjukt och klibbigt. HÀll ut alla bönor i ett durkslag och spola av ordentligt med vatten och tillsÀtt sedan till det kokande riset. Blanda alla bönor ordentligt med riset och salta och peppra efter behov. TillsÀtt lite smör till blandningen sÄ att riset inte fastnar pÄ kanterna och inte klibbar för mycket.

Ta en ny kastrull och hÀll i olja. Hacka och tillsÀtt fÀrska tomater till oljan och stek dem ordentligt sÄ att den inte kÀnns vattnig tillsammans med chili och lite fÀrsk koriander. SÀnk vÀrmen och lÄt denna blandning svalna och tillsÀtt dÀrefter naturell yoghurt tillsammans med pressad vitlök och torkad mynta.

HÀll upp grytan i upplÀggningsfat och garnera med fÀrsk koriander, yoghurt och tomatsÄs.

Vill man sÄ kan man garnera med att hacka och steka en lök i lite olja och garnera grytan med detta.

LĂ€mna ett svar