Ingredienser:
1 œ kg plommon
500 g socker
50 g skivad fÀrsk ingefÀra
Saft frÄn tvÄ citroner
Gör sÄ hÀr:
Skölj plommon och ta bort alla stjÀlkar som vi inte vill ha med i marmeladen. LÀgg de skölja plommonen i en gryta som har tjock botten och koka dessa under lock pÄ svag vÀrme i ca 30 minuter. Mosa plommonen lite mot kanten av grytan och fiska upp kÀrnorna. HÀll i socker och citronsaft och koka sakta utan lock i ca 55 minuter. Skumma vÀl och gör marmeladprovet för att se om den flyter ihop pÄ ett kallt fat.
HÀll upp marmeladen i rena och varma burkar. Ett tips Àr att förvÀrma burkarna i ugnen till 100 grader innan marmeladen hÀlls i.
Förvara marmeladen svalt och mörkt för lÀngre hÄllbarhet.
