Plommon marmelad

Ingredienser:

1 œ kg plommon
500 g socker
50 g skivad fÀrsk ingefÀra
Saft frÄn tvÄ citroner

Gör sÄ hÀr:

Skölj plommon och ta bort alla stjĂ€lkar som vi inte vill ha med i marmeladen.  LĂ€gg de skölja plommonen i en gryta som har tjock botten och koka dessa under lock pĂ„ svag vĂ€rme i ca 30 minuter. Mosa plommonen lite mot kanten av grytan och fiska upp kĂ€rnorna. HĂ€ll i socker och citronsaft och koka sakta utan lock i ca 55 minuter. Skumma vĂ€l och gör marmeladprovet för att se om den flyter ihop pĂ„ ett kallt fat.

HÀll upp marmeladen i rena och varma burkar. Ett tips Àr att förvÀrma burkarna i ugnen till 100 grader innan marmeladen hÀlls i.

Förvara marmeladen svalt och mörkt för lÀngre hÄllbarhet.

Rekommenderade artiklar

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *