Kategorier
Marmelad Recept

Plommon marmelad

Ingredienser:

1 ½ kg plommon
500 g socker
50 g skivad färsk ingefära
Saft från två citroner

Gör så här:

Skölj plommon och ta bort alla stjälkar som vi inte vill ha med i marmeladen.  Lägg de skölja plommonen i en gryta som har tjock botten och koka dessa under lock på svag värme i ca 30 minuter. Mosa plommonen lite mot kanten av grytan och fiska upp kärnorna. Häll i socker och citronsaft och koka sakta utan lock i ca 55 minuter. Skumma väl och gör marmeladprovet för att se om den flyter ihop på ett kallt fat.

Häll upp marmeladen i rena och varma burkar. Ett tips är att förvärma burkarna i ugnen till 100 grader innan marmeladen hälls i.

Förvara marmeladen svalt och mörkt för längre hållbarhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *