Kategorier
Recept Vegetariskt

Snabb och enkel middag: Bön- och auberginegryta

Ingredienser:

1 aubergine
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 förpackning förkokta bruna kidneybönor
1 förpackning förkokta svarta bönor
3 msk olivolja
1 tsk spiskummin
1 tsk malen koriander
1 krm chiliflakes
1 burk krossade tomater
2 tärningar grönsaksbuljong
1 knippe färsk koriander
Salt
Lite olivolja för stekning av aubergine

Gör så här:

Skala och skär auberginen i ca 2 cm stora bitar. Stek aubergine i lite olivolja så den får färg. Tillsätt finhackad lök och pressad vitlök. Lägg i krossade tomater och stek ordentligt så att tomaterna får möjlighet att avge ordentligt med smak. Tillsätt att kryddor så som spiskummin, malen koriander, chiliflakes och grönsaksbuljong. Skölj och sila bönorna under rinnande vatten ordentligt innan de tillsätts till grytan.

Låt koka upp och sjuda under lock i ca 10–15 minuter. Smaka av med salt.

Grytan passar bra med ris eller bulgur. Går även fint att äta med tunnbröd. Garnera med färsk koriander.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *