Sötpotatis med grönkålschips

Ingredienser:

1 st sötpotatis
200 g grönkål
1 tsk oregano
Salt
Peppar
Olivolja till sötpotatis
1-2 dl rapsolja till grönkålschips
Sesamfrö och kumminfrön till garnering

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva sötpotatis enligt eget önskemål på storlek. Salta och peppra potatisen och häll över lite olivolja på potatisen på en plåt.

Ställ plåten mitt i ugnen i ca 10–15 minuter.

Medans potatisen är i ugnen passar vi på att skölja grönkålen och torkar den ordentligt på kökspapper. Torkar vi inte av vattnet kommer det att fräsa ordentligt i stekpanna med risk för skvätt av olja.

Värm rapsolja i en pappa och stek varje enskilt blad av grönkålen så den blir frasig. Lyft upp bladen och placera på hushållspapper så att överflödig olja torkar bort. Stör flingsalt över de ny friterade grönkålsbladen. När sötpotatisen är klara placeras grönkålsbladen ihop och garneras med sesamfrön och kumminfrön. Passar bra med cashewnötter för en mer fyllig smak.

Lämna ett svar