Sötpotatis med grönkÄlschips

Ingredienser:

1 st sötpotatis
200 g grönkÄl
1 tsk oregano
Salt
Peppar
Olivolja till sötpotatis
1-2 dl rapsolja till grönkÄlschips
Sesamfrö och kumminfrön till garnering

Gör sÄ hÀr:

SÀtt ugnen pÄ 200 grader. Skala och skiva sötpotatis enligt eget önskemÄl pÄ storlek. Salta och peppra potatisen och hÀll över lite olivolja pÄ potatisen pÄ en plÄt.

StĂ€ll plĂ„ten mitt i ugnen i ca 10–15 minuter.

Medans potatisen Àr i ugnen passar vi pÄ att skölja grönkÄlen och torkar den ordentligt pÄ kökspapper. Torkar vi inte av vattnet kommer det att frÀsa ordentligt i stekpanna med risk för skvÀtt av olja.

VÀrm rapsolja i en pappa och stek varje enskilt blad av grönkÄlen sÄ den blir frasig. Lyft upp bladen och placera pÄ hushÄllspapper sÄ att överflödig olja torkar bort. Stör flingsalt över de ny friterade grönkÄlsbladen. NÀr sötpotatisen Àr klara placeras grönkÄlsbladen ihop och garneras med sesamfrön och kumminfrön. Passar bra med cashewnötter för en mer fyllig smak.

LĂ€mna ett svar