Blomkål
1 st blomkålshuvud
400 g kikärtor (konserverade)
2 msk solrosolja
Currypasta Tikka Masala:
2 st klyftor vitlök
1 bit färsk ingefära, ca 65 gram
1 st röd färsk chili
2 tsk mald koriander
2 tsk mald spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk mald kardemumma
1 tsk gurkmeja
1 tsk garam masala
3 dl naturell yoghurt
1/2 dl vatten
Gör så här:
Tikka Masala
Vi börjar med Tikka Masala då det är den som tar lite längre tid att förbereda.
Skala och hacka vitlöken grovt. Lägg i en smal hög skål.
Skala och hacka ingefäran i grova bitar. Häll över den till den höga skålen.
Skölj chili, skär bort fästet och strimla den samt tillsätt den också till skålen.
Tillsätt koriander, spiskummin, paprika, gurkmeja, garam masala, kardemumma samt vatten och olja. Mixa den till en slät currypasta. Tillsätt naturell yoghurt och rör om ordentligt.
Blomkål och kikärtor
Tvätta blomkål och knoppa av till mindre klasar. Koka den i ca 5 minuter så att den blir något mjuk. Stek blomkålen i 2 msk olja så den får lite färg och steksmak. Häll över Tikka Masala till blomkålen. Tillsätt även kikärtor och rör sedan om ordentligt. Låt detta puttra på låg värme i ca 3 – 5 minuter. Serveras med ris eller naan-bröd.