Köttfärspaj med ädelost

Ingredienser:

Köttfärsfyllning
300 g köttfärs
200 g bladspenat
1 st gul lök
1 tsk sambal oelek
1 msk torkad oregano
3 msk tomatpuré
2 dl riven ost
1 st vitlöksklyfta

Äggstanning
3 st ägg
3 dl mjölk
salt och peppar

Pajskal
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 msk vatten

Garnering:
Ädelost

Gör så här:

Blanda ihop ingredienserna till degen i en bunke och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform (26–28 cm i diameter) och förgrädda pajskalet i 10–15 minuter i 200 grader.

Hacka löken och vitlöken och fräs sedan i en stekpanna med lite smör tills det har blivit mjukt. Tillsätt köttfärsen och stek tills den är färdig, tillsätt då tomatpurén, oreganon, salt och peppar och bladspenat. Ta av från värmen och rör runt så att allt blandar sig med varandra. Låt svalna lite. Häll sedan över köttfärsröran i pajskalet och bred ut i ett jämt lager.

Vispa ihop äggen och mjölken och häll sedan äggstanningen över köttfärsröran. Toppa med den rivna osten och ädelosten. Sätt sedan in pajen i ugnen i ca 30 minuter på 200 grader.

Lämna ett svar