Ingredienser:
Kladdkakan:
100 g smör
2 st Àgg
3 dl strösocker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl vetemjöl
smör till formen
ströbröd till formen
Garnering:
2 dl jordnötssmör med bitar
200 gram mjölkchoklad
Saltade jordnötter som garnering
Gör sÄ hÀr:
SÀtt ugnen pÄ 200°C. SmÀlt smör i en kastrull, lÄt svalna nÄgot.
Vispa ihop Àgg och socker (anvÀnd inte en elvisp). Blanda kakao, vaniljsocker och vetemjöl i en bunke och rör ner i Àggblandningen.
TillsÀtt det smÀlta smöret och blanda försiktigt ihop till en jÀmn smet och hÀll sedan över smeten i en smörad och bröad springform med löstagbar kant, 24 cm i diameter (för 8 bitar).
GrĂ€dda mitt i ugnen i ca 10â15 minuter (öka eller minska tiden vid behov beroende pĂ„ hur kladdig/seg du vill ha den). Ta ut kladdkakan och lĂ„t svalna.
Garnering:
Bred ut jordnötssmör över kladdkakan. SmÀlt mjölkchoklad i en bunke i ett vattenbad. HÀll över chokladen över kladdkakan och strö över lite saltade jordnötter som garnering. Mina barn hade för brÄttom för att vÀnta pÄ att mjölkchokladen skulle stelna sÄ mina bilder visar en alldeles för lös mjölkchoklad.