Kategorier
Dessert Recept

Snickerskladdkaka

Ingredienser:

Kladdkakan:

100 g smör
2 st ägg
3 dl strösocker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl vetemjöl
smör till formen
ströbröd till formen

Garnering:

2 dl jordnötssmör med bitar
200 gram mjölkchoklad
Saltade jordnötter som garnering

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°C. Smält smör i en kastrull, låt svalna något.
Vispa ihop ägg och socker (använd inte en elvisp). Blanda kakao, vaniljsocker och vetemjöl i en bunke och rör ner i äggblandningen.
Tillsätt det smälta smöret och blanda försiktigt ihop till en jämn smet och häll sedan över smeten i en smörad och bröad springform med löstagbar kant, 24 cm i diameter (för 8 bitar).

Grädda mitt i ugnen i ca 10–15 minuter (öka eller minska tiden vid behov beroende på hur kladdig/seg du vill ha den). Ta ut kladdkakan och låt svalna.

Garnering:

Bred ut jordnötssmör över kladdkakan. Smält mjölkchoklad i en bunke i ett vattenbad. Häll över chokladen över kladdkakan och strö över lite saltade jordnötter som garnering. Mina barn hade för bråttom för att vänta på att mjölkchokladen skulle stelna så mina bilder visar en alldeles för lös mjölkchoklad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *