Turkisk börek

Ingredienser:

1 paket börekdeg
500 gram köttfärs
1 msk oregano
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 st gul lök
2 dl riven ost
4 dl naturel Yoghurt
2 dl olja
2 st ägg

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Hacka löken och stek den i en panna. Häll över köttfärsen tillsammans med alla kryddor och fräs köttfärsen till den blir väl tillagad. Stäng av plattan och strö över den rivna osten. Låt sedan svalna.

Ta fram en djup plåt och smörj den med olja. Blanda Yoghurt, ägg och olja i en skål ordentligt. Lägg ett ark med börekdeg på plåten och pensla med Yoghurtblandningen på varje ark du lägger på plåten. Efter ca fem börekdeg lägger vi över köttfärsen och fördelar den på hela plåten. Därefter lägger vi ytterligare ark med börekdeg som penslas med Yoghurtblandningen tills börekdegen är slut. Det viktiga är att se till att pensla ordentligt med Yoghurtblandningen mellan varje ark. Detta gör att böreken blir saftig och krämig. Snåla alltså inte med Yoghurtsblandningen vid pensling.

Sätt in mitt i ugnen i ca 15–20 minuter tills den får en jämn och gyllenbrun färg.

Lämna ett svar