Ingredienser:
100 gram kokosflingor
2 dl socker
2 dl mandelmjöl
100 gram smör
2 Àgg
MarsankrÀm:
2 dl mjölk
2 œ msk marsan pulver
Kompott:
250 gram jordgubbar
250 gram rabarber
2 dl syltsocker
1 tsk kardemumma
Gör sÄ hÀr:
SÀtt ugnen pÄ 175 grader.
Vispa Àgg och socker pösigt. TillsÀtt mandelmjöl och kokosflingor. Spara lite kokosflingor till formen av pajen. TillsÀtt smÀlt smör till blandningen och rör om med spatel. LÀgg smeten i en pajform och placera mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Efter grÀddning lÄter vi pajbotten svalna.
MarsankrÀm:
Blanda 2 dl mjölk med 2 Âœ msk marsan pulver sĂ„ att blandningen blir lite segare Ă€n vanlig marsankrĂ€m. LĂ€gg detta pĂ„ pajformen och stĂ€ll den i kylen i ca 20 minuter.
Kompott:
TvĂ€tta och rensa jordgubbar och rabarber och hacka till mindre bitar. LĂ€gg de i en kastrull och vĂ€rm detta tillsammans med syltsocker, kardemumma och lĂ„t det koka upp i ca 5â7 minuter pĂ„ lĂ„g vĂ€rme.
LÄt detta svalna och hÀll över pÄ pajen. Servera med gammaldags vaniljglass.