Kategorier
Dessert Recept

Glutenfri jordgubbs- och rabarberpaj

Ingredienser:

100 gram kokosflingor
2 dl socker
2 dl mandelmjöl
100 gram smör
2 ägg

Marsankräm:
2 dl mjölk
2 ½ msk marsan pulver

Kompott:
250 gram jordgubbar
250 gram rabarber
2 dl syltsocker
1 tsk kardemumma

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mandelmjöl och kokosflingor. Spara lite kokosflingor till formen av pajen. Tillsätt smält smör till blandningen och rör om med spatel. Lägg smeten i en pajform och placera mitt i ugnen i ca 10 minuter.

Efter gräddning låter vi pajbotten svalna.

Marsankräm:

Blanda 2 dl mjölk med 2 ½  msk marsan pulver så att blandningen blir lite segare än vanlig marsankräm. Lägg detta på pajformen och ställ den i kylen i ca 20 minuter.

Kompott:

Tvätta och rensa jordgubbar och rabarber och hacka till mindre bitar. Lägg de i en kastrull och värm detta tillsammans med syltsocker, kardemumma och låt det koka upp i ca 5–7 minuter på låg värme.

Låt detta svalna och häll över på pajen. Servera med gammaldags vaniljglass.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *