Cinamon-buns

Ingredienser

Deg
1/2 paket jÀst (à 50 g)
50 g smör eller margarin
3 dl mjölk
1/2 dl strösocker
1 krm salt
8 dl vetemjöl

Fyllning
50 g smör eller margarin
2 tsk malen kanel
1/2 dl strösocker

Pensling
Ägg

Glasering
150 gram fÀrskost
1 œ dl florsocker
1 msk fÀrskpressad citronjuice

Gör sÄ hÀr

Deg:
Smula jÀsten i en bunke. SmÀlt matfettet i en kastrull eller i en skÄl i mikrovÄgsugnen pÄ full effekt (max 800 W) ca 30 sek. TillsÀtt mjölken och vÀrm till fingervarmt (37°C). HÀll lite av degvÀtskan över jÀsten och rör tills den löst sig.

TillsÀtt resten av degvÀtskan, socker, salt och nÀstan allt vetemjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig för hand eller i maskin tills degen slÀpper bunkens kanter. LÄt degen jÀsa övertÀckt ca 30 min.

Fyllning:
Rör matfettet smidigt med socker och kanel till fyllningen.

Ta upp degen pĂ„ arbetsbĂ€nk och knĂ„da den smidig med resterande mjöl. Kavla ut degen till en platta, ca 30×40 cm. Bred pĂ„ fyllningen och rulla ihop frĂ„n lĂ„ngsidan. SkĂ€r rullen i ca 2 cm breda bitar. LĂ€gg bitarna med snittytan uppĂ„t pĂ„ en bakpappersklĂ€dd plĂ„t tĂ€tt intill varandra sĂ„ att de kan jĂ€sa ihop.

LÄt bullarna jÀsa under bakduk ca 30 min.

Pensling:
Pensla bullarna med uppvispat Àgg och grÀdda bullarna mitt i ugnen i 250°C, ca 8 min. LÄt kallna i formen utan att ta ut de.

Glasering:
Ta fram en bunke och vispa fÀrskosten tillsammans med florsocker och citronjuicen. Garnera bullarna med glaseringen och stÀll det i kylen under ca 15 minuter innan servering.

LĂ€mna ett svar