Taco-samosas med guacamole och salsa

Ingredienser:

Färdig filodeg
400 gram köttfärs
1 paket färdig taco-mix krydd
½ röd, gul och grön paprika
1 burk majs
½ dl barbecue sås
1 tomat
1 ägg till pensling
Olja till fritering

Gör så här:

Stek köttfärsen tillsammans med taco-kryddan. Häll i ungefär 1 dl vatten till köttfärsen och låt den sjuda så att all vätska har dunstat bort. Tillsätt ½ dl barbecue sås och alla grönsaker så som tomat, majs och paprika.  Låt detta svalna medans vi tar fram filodegen och förbereder oljan till fritering.  Vill man inte ha filodeg går det bra med smördeg, fast då skall den in i ugnen istället för att friteras.

Ta en msk av köttfärsen och lägg på filodegen.

Forma filodegen till den form man önskar, dock skall kanterna tillslutas så att innanmätet inte rinner ut under friteringen. Pensla knytet med ägg och fritera i ca 2–3 minuter på varje sida så den får fin gyllenbrun form. Plocka upp samsoas och placera på hushållspapper så att överflödig olja sugs upp av pappret.

Serveras med salsa eller guacamole.

Lämna ett svar