Lammgryta med paprika och tomat

Ingredienser:
1 kg lammkött med ben
2 st gul lök
3 st stora tomater
4 vitlöksklyftor
1 grön chili
1 msk malen koriander
2 tsk salt
2 tsk paprikapulver
1 tsk svartpeppar
2 msk tomatpuré
3 st valfria paprikor
2 msk olja
2 dl vatten

Gör så här:
Tvätta och skär till köttet till grytbitar. Hacka löken, vitlöken och fräs den i oljan. Häll över köttet till grytan och rör om samt salta. Rör köttet tills du ser att löken blir mjuk samt att köttet avger lite fett och börjar tillagas genom att få lite gyllenbrun färg.

Tillsätt tomatpuré och de övriga kryddorna så som koriander, paprikapulver och svartpeppar.

Hacka tomater och tillsätt detta till grytan. Tillsätt vatten och lägg locket på och låt det tillagas på låg värme i ca 20–25 minuter. Rör om då och då. Strimla färsk paprika och tillsätt till grytan. Låt den tillagas i grytan i ca 3–4 minuter. Paprikan är valfri men det går lika bra att tillsätta zucchini, potatis eller valfri annan grönsak.

Serveras med naanbröd eller ris.

Lämna ett svar