Lammgryta med paprika och tomat

Ingredienser:
1 kg lammkött med ben
2 st gul lök
3 st stora tomater
4 vitlöksklyftor
1 grön chili
1 msk malen koriander
2 tsk salt
2 tsk paprikapulver
1 tsk svartpeppar
2 msk tomatpuré
3 st valfria paprikor
2 msk olja
2 dl vatten

Gör sÄ hÀr:
TvÀtta och skÀr till köttet till grytbitar. Hacka löken, vitlöken och frÀs den i oljan. HÀll över köttet till grytan och rör om samt salta. Rör köttet tills du ser att löken blir mjuk samt att köttet avger lite fett och börjar tillagas genom att fÄ lite gyllenbrun fÀrg.

TillsÀtt tomatpuré och de övriga kryddorna sÄ som koriander, paprikapulver och svartpeppar.

Hacka tomater och tillsĂ€tt detta till grytan. TillsĂ€tt vatten och lĂ€gg locket pĂ„ och lĂ„t det tillagas pĂ„ lĂ„g vĂ€rme i ca 20–25 minuter. Rör om dĂ„ och dĂ„. Strimla fĂ€rsk paprika och tillsĂ€tt till grytan. LĂ„t den tillagas i grytan i ca 3–4 minuter. Paprikan Ă€r valfri men det gĂ„r lika bra att tillsĂ€tta zucchini, potatis eller valfri annan grönsak.

Serveras med naanbröd eller ris.

LĂ€mna ett svar