Kycklingsoppa med äggnudlar

4 portioner

Ingredienser:
Buljong:
½ dl olja
1 gul lök
2 små morötter
2 msk curry
2 lagerblad
2 liter vatten
4 buljongtärningar (grönsaks- eller kyckling)

Marinad till kycklingen
½ tsk salt
Vitpeppar
½ tsk soja
2 vitlöksklyftor
Olja
1 paprika (valfri färg)

2 kycklingfiléer eller motsvarande kycklingkött
Äggnudlar/snabbmakaroner går också bra
5 dl vatten

Gör så här:

Hacka löken och skala och tärna morötterna. Fräs löken och morötterna i olja. Tillsätt curry och häll sedan över 2 liter vatten. Lägg i lagerbladen och buljongtärningarna. Låt storm koka utan lock i 15 minuter. Gör marinaden till kycklingen, hacka eller riv vitlöksklyftorna. Skär kycklingen i bitar. Lägg kycklingbitarna i marinaden. När du storm kokat soppan i 15 minuter häll över 5 dl kallt vatten. Strimla paprikan. Färs snabbt kycklingen och paprikan och okokta nudlar. Lägg allt i buljongen och koka svagt tills nudlarna är klara. Servera soppan med lime och en klick crèmefraiche.

Lämna ett svar