Ugnsbakad aubergine med mozzarella och köttfyllning

Det har varit lite frånvaro från bloggen då jag har haft fullt upp att göra med annat. Skall försöka bättra mig genom att uppdatera lite mer kontinuerligt. Kom gärna med förslag och kommentarer. Jag ser att trafiken till bloggen ökar och likaså även på Instagram. Detta är kul att se och jag uppskattar detta. Jag lovar att svara på att DM på Instagram.

Jag skall försöka att tillaga lite mer varierade rätter efter fastemånaden då det just nu är inte mycket mat som går åt. Nedan bidrar jag med ett recept på ugnsbakad aubergine med mozzarella och köttfyllning som är relativt enkelt att tillaga men ack så god. Det går bra att ändra kött mot quornfärs om man önskar vegetarisk version.

Ingredienser:

4 st aubergine
400 gram köttfärs
1 gul lök
1 burk krossade tomater
2 vitlöksklyftor
1 grönsaksbuljong
2 tsk oregano
2 dl vatten till köttfärs
Salt och peppar
1 st färsk tomat för garnering
3 dl mozzarellaost
2 msk olja

Gör så här:

Vi börjar med köttfärsen genom att hacka gul lök och fräsa det i lite olja. Tillsätt köttfärs och fräs den i några minuter. Tillsätt krossade tomater, oregano, vitlök, grönsaksbuljong samt salt och peppar.  Tillsätt vatten och låt köttfärsen tillagas på medel låg värme under lock under tiden vi steker aubergine.

Sätt ugnen på 200 grader.

Stek hela aubergine i stekpanna i lite olja och lägg de i en ugnsform. Skär de i mitten genom att gröpa ur den för att skapa plats åt köttfärsen. Lägg köttfärsen i det urgröpta hålet i auberginen.  Blir det köttfärs över går det bra att spara genom att frysa in det.

Häll mozzarellaost över auberginen och garnera med några skivor färsk tomat. Placera mitt i ugnen och låt det tillagas under 15–20 minuter. Går utmärkt att äta de så som de är eller med ris eller bröd till.

Lämna ett svar