Ingredienser:
2 st kycklingfiléer
2 dl kikÀrtsmjöl
2 tsk malen koriander
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 tsk paprikapulver
1 knippe fÀrsk koriander
2 st starka chili
2 œ dl vatten
Olja till fritering
Gör sÄ hÀr:
SkÀr till kycklingfiléerna till lagom stora bitar. Koka kycklingen i 10-15 minuter i vatten (detta Àr frivilligt). HÀll den kokta kycklingen i durkslag.
Ta fram en skÄl och blanda de torra ingredienserna i vatten. HÀll i finhackad koriander och chili till smeten. HÀll dÀrefter i den kokta kycklingen i smeten och rör om. LÄt den gÀrna marineras en liten stund medans frityroljan vÀrms upp.
Fritera kycklingen genom att anvÀnda en sked och plocka upp kycklingen med. Ha inte för hög temperatur medans kycklingen friteras. NÀr den fÄtt fin gyllenbrun fÀrg plockas den upp och lÀggs pÄ en bit hushÄllspapper.
Servera gÀrna med sallad eller nÄgon annan dipp sÄs till.
