Kategorier
Kyckling Recept

Afghansk kycklingpakawra

Ingredienser:
2 st kycklingfiléer
2 dl kikärtsmjöl
2 tsk malen koriander
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 tsk paprikapulver
1 knippe färsk koriander
2 st starka chili
2 ½ dl vatten
Olja till fritering

Gör så här:
Skär till kycklingfiléerna till lagom stora bitar. Koka kycklingen i 10-15 minuter i vatten (detta är frivilligt). Häll den kokta kycklingen i durkslag.

Ta fram en skål och blanda de torra ingredienserna i vatten. Häll i finhackad koriander och chili till smeten. Häll därefter i den kokta kycklingen i smeten och rör om. Låt den gärna marineras en liten stund medans frityroljan värms upp.

Fritera kycklingen genom att använda en sked och plocka upp kycklingen med. Ha inte för hög temperatur medans kycklingen friteras. När den fått fin gyllenbrun färg plockas den upp och läggs på en bit hushållspapper.

Servera gärna med sallad eller någon annan dipp sås till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *