Glutenfria kokostoppar med mandelmjöl och sesamfrö

Ingredienser:
200 gram kokosflingor
200 gram sesamfrö
2 dl socker
2 dl mandelmjöl
100 gram smör
2 ägg
200 gram vit choklad

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Lägg kokosflingor på en plåt och stoppa in de i ugnen i ca 10 minuter för att få kokosflingorna gyllenbruna.

Ta fram en skål och blanda de torra ingredienserna (sesamfrö, socker, mandelmjöl). Tillsätt ett ägg i taget och rör om under tiden. Tillsätt smält smör och slutligen rostade kokosflingorna. Rör om ordentlig och forma därefter dina toppar och lägg de på ett bakplåtspapper. De skall gräddas i ca 20-25 minuter.

När man ser att sockret har karamelliserats på botten av kokostopparna är de färdiggräddade.

Smält vit choklad i ett vattenbad och doppa kokostopparna i chokladen. Jag rekommenderar att man använder sig av en kvalitetschoklad. Helst skall man ha rårörda lingon på toppen av kokostopparna för att balansera sötman med det syrliga. Själv fick jag efter barnens önska ha hallon på istället.

Lämna ett svar