Smördegspiroger

Ingredienser:
10 st smördegsplattor
400 gram fetaost
1 knippe färsk basilika
1 dl soltorkade tomater
2 msk olivolja
1 msk sesamfrö
1 msk nigellafrön
1 ägg till pensling

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Ta ut smördegsplattorna från frysen och låt de tina. Ta en skål och smula ner fetaost och hacka basilika och soltorkade tomater. Tillsätt olivolja och blanda med en slev. Salt och peppar behövs inte då osten redan innehåller detta.

Ta fram en platta av smördegen och lägg en msk av ostsmeten och forma till en stjärna eller annan form du önskar på pirogen. När du gjort alla piroger på en plåt, penslas detta med ägg och garneras med sesam- och nigellafrön om man önskar. Det går lika bra utan att tillsätta frön. Placera plåten mitt i ugnen under ca 7–10 grader.  Väldigt enkla och goda piroger som passar bra till picknick eller som komplement till soppa.

Lämna ett svar