Blomkålsgryta

6 personer

Ingredienser:
1 st blomkålshuvud (halv beroende på storlek)
½ röd paprika
½ grön paprika
1 st gul lök
1 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
1 st grön chili
2 msk olja
1 dl vatten
Salt
Peppar
Koriander för garnering

Gör så här:

Skölj av blomkålshuvud och dela den till mindre klasar. Stek lök i oljan och häll över blomkålsklasarna och stek det så att blomkålen får lite färg. Rör om under hela tillagningsprocessen. Tillsätt tomatpuré och rör om så att tomatpuréns syrliga smak tas upp av blomkål. Häll i resten av ingredienserna så som krossade tomater, paprika, grön chili och koriander. Salta och peppra efter smak. Tillsätt 1 dl vatten och lägg på locket samt sänk värmen till låg värme och låt det koka så att man får en fin och mjuk konsistens på blomkålen. Kan serveras med pasta, naan bröd eller ris. Själv valde jag ris. Vill man servera grytan med pasta är det bara att tillsätta lite crèmefraiche för att få en krämigare konsistens.

Lämna ett svar