Okragryta

4 personer

Ingredienser:

400 gram okra
1 liten gul lök
2 fÀrska tomater
1 liten grön chilli (valfri)
25 gram smör
1 tsk salt

Gör sÄ hÀr:

Jag hade fÀrsk okra som behövde tvÀttas och tÀrnas till mindre bitar och lÀt de rinna av i ett durkslag. Har man inte tillgÄng till fÀrsk okra finns det oftast att köpa fryst i de flesta affÀrer. Fryst okra skall tinas upp i varmt vatten och lÄta rinna igenom i ett durkslag.

Hacka gul lök och lÄt stekas i smör. Jag vÀljer att steka i smör för att okra brukar bli mjukare och saftigare i konsistensen. Det gÄr lika bra att steka i olja och dÄ rÀcker det med en matsked.

Hacka tomaterna till mindre bitar och hÀll i grytan med löken. HÀll Àven i en liten chilli. HÀll i en tsk salt till grytan och lÄt frÀsa till tomaterna blir mjuka. HÀll i okran och sÀnk temperaturen till medellÄg temperatur. Eftersom vi inte tillsÀtter vatten Àr det bra att lÀgga pÄ locket och lÄta den tillagas i tomatsÄsen. Efter ca 5-7 minuter Àr okran fÀrdig.

Okragrytan kan serveras med bÄde bröd men gÄr lika bra att Àta ihop med ris. Detta Àr en enkel vegetarisk rÀtt som Àr god och snabb att tillaga.

LĂ€mna ett svar