BlÄbÀrscheesecake

6 smÄ pajer

Pajdeg:
5 dl vetemjöl
175 gram kall smör
1 Àggula
4–5 msk kallt vatten

HÀll ner mjölet i en stor skÄl och tillsÀtt smöret. Smula med fingertopparna ner smöret i mjölet tills det Àr finfördelat och smuligt. TillsÀtt blandningen av Àggula och 3 msk av vattnet. SkÀr med en kniv sÄ att det bildas en deg och tillsÀtt resten av vattnet om det behövs. Tippa över den pÄ en lÀtt mjölad yta och klÀm ihop tills det bildas en mjuk deg. TÀck med plastfolie och stÀll den i kylen. Kyl i minst 30 minuter.

Fyllningen:
150 gram fÀrska blÄbÀr
250 gram Philadelphiaost
1 ÂŒ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 Àgg
3 msk grÀdde
3 msk strimlad mandel

SÀtt ugnen pÄ 200 grader. Olja 6 flanformar med 10 cm i diameter. Dela degen i 6 bitar och kavla ut dem mellan bakplÄtspapper sÄ att de tÀcker botten och sidorna pÄ formarna. Kyl de i 15 minuter eller tills de Àr ljusbruna. Ta ut dem ur ugnen och sÀnk vÀrmen till 175 grader. LÀgg blÄbÀren i botten pÄ formarna. Vispa ost och socker ljust och fluffigt. TillsÀtt vaniljsocker och Àgg, blanda vÀl och vÀnd ner grÀdden. HÀll smeten över blÄbÀren och strö mandel över. GrÀdda 20 minuter eller tills fyllningen har stelnat. Pudra florsocker över om ni önskar.

LĂ€mna ett svar