Lasagne med mozzarella och körsbärstomater

6 personer

Ingredienser:
500 gram köttfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
1 buljongtärning
1 msk olja
1 tsk oregano eller basilika
1 msk tomatpuré
200 gram mozzarellaost
5 dl crèmefraiche
1 dl riven ost
8–10 körsbärstomater
Färska lasagneplattor
Salt och peppar

Gör så här:
Hacka och stek gul lök i oljan tills den blir gyllenbrun. Häll i köttfärs och fräs den tills med vitlöksklyftor, oregano, buljong, tomatpuré och krossade tomater. Salta och peppra efter behov. Låt köttfärsen tillagas under 10–15 minuter.

Ta fram en lasagneform och häll lite crèmefraiche i botten av formen och lägg på ett lager med lasagneplattor. Har du inte färska lasagneplattor går det bra med vanliga men då får du hälla hett vatten över plattorna så att de mjuknar upp innan de placeras i lasagneformen.

Häll ett lager med köttfärs över plattorna och crèmefraiche igen. Alternera mellan crèmefraiche, plattor och köttfärs så att du bygger upp lasagnen lager på lager tills formen är full. Häll över riven ost och avsluta med skivade mozzarellaost och körsbärstomater innan lasagneformen placeras i ugn. Placera formen mitt i ugnen i ca 15–20 minuter på 200 grader.

Servera med en god pizzasallad.

Lämna ett svar