Fikonbaklawa med vaniljglass

10 stora fikonbaklawa

Ingredienser:
10 fikon
1 dl valnötter
10 st hela valnötter
1 œ dl socker
1 dl vatten
1 tsk kardemumma
Vaniljglass till servering

Gör sÄ hÀr:

Ta bort stjÀlkarna frÄn fikonen och gröp ut smÄ hÄl i botten pÄ fikonen. KlÀm in hackade valnötter i hÄlet som du gröpt ur. LÀgg dÀrefter pÄ en hel valnöt ovanpÄ hÄlet för att tÀcka hÄlet.

LÀgg de runt i en kastrull och hÀll i strösocker och vatten och lÄt koka upp pÄ medeltemperatur under ca 10 minuter. Efter tio minuter stÀller du av kastrullen sÄ att fikonen svalnar. Strö kardemumma över fikonen innan de serveras med vaniljglass.

LĂ€mna ett svar