6 personer
Ingredienser:
500 gram kött
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 st chilli
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 tsk mynta (eller ett knippe fÀrsk mynta)
1 tsk koriander (eller ett knippe fÀrsk koriander)
1 tsk paprikapulver
Gör sÄ hÀr:
Ta fram en matberedare och mixa gul lök, vitlök och chili tillsammans ganska finmalen.
HÀll denna pasta till köttet och blanda ordentligt. HÀll i de torra ingredienserna och blanda.
Har du tillgÄng till fÀrsk koriander och mynta sÄ finhackar du det och blandar med köttet.
Rulla köttet till smÄ korvar som du steker i en stekpanna. Servera detta med ris och tzatziki tillsammans med tunnbröd. Nu under vinterhalvÄret nöjer vi oss med att steka shish kebab. Under sommarhalvÄret gÄr det utmÀrkt att grilla detta pÄ grillen.
