Shish kebab

6 personer

Ingredienser:
500 gram kött
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 st chilli
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 tsk mynta (eller ett knippe fÀrsk mynta)
1 tsk koriander (eller ett knippe fÀrsk koriander)
1 tsk paprikapulver

Gör sÄ hÀr:

Ta fram en matberedare och mixa gul lök, vitlök och chili tillsammans ganska finmalen.

HÀll denna pasta till köttet och blanda ordentligt. HÀll i de torra ingredienserna och blanda.

Har du tillgÄng till fÀrsk koriander och mynta sÄ finhackar du det och blandar med köttet.

Rulla köttet till smÄ korvar som du steker i en stekpanna. Servera detta med ris och tzatziki tillsammans med tunnbröd. Nu under vinterhalvÄret nöjer vi oss med att steka shish kebab. Under sommarhalvÄret gÄr det utmÀrkt att grilla detta pÄ grillen.

LĂ€mna ett svar