Äppelpaj med vaniljsĂ„s

10–12 bitar

Ingredienser:
3 dl vetemjöl
100 gram smör
1 Àggula
1 msk vatten
1 msk olja
1 msk socker

Fyllning:
3 gröna syrliga Àpplen
1 msk socker
2 msk riven kokos
œ dl valfria nötter
1 tsk kardemumma

4 portioner marsånkrÀm fÀrdigt i paket

Gör sÄ hÀr:

SÀtt ugnen pÄ 250 grader.

Blanda vetemjöl, socker och smör i en skĂ„l genom att knĂ„da/blanda det. Ta Ă€ggula i och blanda det ytterligare och sedan olja, vatten för att fĂ„ till en smulig deg. For det i en pajform sĂ„ att pajbotten tĂ€cks till kanterna. Nagga pajbotten med en gaffel och placera pajbotten mitt i ugnen i ca 8–10 minuter.

Medan pajbotten grÀddas kan man passa pÄ att skala Àpplen och kÀrna, klyfta det. LÀgg de i en skÄl och hÀll i socker, kokos och kardemumma. Blanda ordentligt.

Blanda till marsånkrÀmen enligt instruktioner pÄ paketet.

NĂ€r pajdegen Ă€r fĂ€rdig Ă€r det bara att hĂ€lla över marsĂĄnkrĂ€men över den varma pajformen. Placera Ă€ppelklyftorna i formen lite dekorativt. HĂ€ll hackade valfria nötter om ni önskar. Placera detta pĂ„ nytt mitt i ugnen under ca 15–20 minuter. Servera gĂ€rna med vaniljglass

LĂ€mna ett svar