10â12 bitar
Ingredienser:
3 dl vetemjöl
100 gram smör
1 Àggula
1 msk vatten
1 msk olja
1 msk socker
Fyllning:
3 gröna syrliga Àpplen
1 msk socker
2 msk riven kokos
œ dl valfria nötter
1 tsk kardemumma
4 portioner marsånkrÀm fÀrdigt i paket
Gör sÄ hÀr:
SÀtt ugnen pÄ 250 grader.
Blanda vetemjöl, socker och smör i en skĂ„l genom att knĂ„da/blanda det. Ta Ă€ggula i och blanda det ytterligare och sedan olja, vatten för att fĂ„ till en smulig deg. For det i en pajform sĂ„ att pajbotten tĂ€cks till kanterna. Nagga pajbotten med en gaffel och placera pajbotten mitt i ugnen i ca 8â10 minuter.
Medan pajbotten grÀddas kan man passa pÄ att skala Àpplen och kÀrna, klyfta det. LÀgg de i en skÄl och hÀll i socker, kokos och kardemumma. Blanda ordentligt.
Blanda till marsånkrÀmen enligt instruktioner pÄ paketet.
NĂ€r pajdegen Ă€r fĂ€rdig Ă€r det bara att hĂ€lla över marsĂĄnkrĂ€men över den varma pajformen. Placera Ă€ppelklyftorna i formen lite dekorativt. HĂ€ll hackade valfria nötter om ni önskar. Placera detta pĂ„ nytt mitt i ugnen under ca 15â20 minuter. Servera gĂ€rna med vaniljglass
