Äppelpaj med vaniljsås

10–12 bitar

Ingredienser:
3 dl vetemjöl
100 gram smör
1 äggula
1 msk vatten
1 msk olja
1 msk socker

Fyllning:
3 gröna syrliga äpplen
1 msk socker
2 msk riven kokos
½ dl valfria nötter
1 tsk kardemumma

4 portioner marsánkräm färdigt i paket

Gör så här:

Sätt ugnen på 250 grader.

Blanda vetemjöl, socker och smör i en skål genom att knåda/blanda det. Ta äggula i och blanda det ytterligare och sedan olja, vatten för att få till en smulig deg. For det i en pajform så att pajbotten täcks till kanterna. Nagga pajbotten med en gaffel och placera pajbotten mitt i ugnen i ca 8–10 minuter.

Medan pajbotten gräddas kan man passa på att skala äpplen och kärna, klyfta det. Lägg de i en skål och häll i socker, kokos och kardemumma. Blanda ordentligt.

Blanda till marsánkrämen enligt instruktioner på paketet.

När pajdegen är färdig är det bara att hälla över marsánkrämen över den varma pajformen. Placera äppelklyftorna i formen lite dekorativt. Häll hackade valfria nötter om ni önskar. Placera detta på nytt mitt i ugnen under ca 15–20 minuter. Servera gärna med vaniljglass

Lämna ett svar