6 personer
Ingredienser:
1 kg färsk torskrygg
2 ägg
2 dl ströbröd
2 tsk svartpeppar
2 tsk salt
Smör till stekning
Dillsås:
2 dl gräddfil
1/2 citron
1/2 tsk salt
En knippe färsk dill
Gör så här:
Skär upp fisken till portionsbitar. Knäck äggen i en djup skål och rör om så att äggvitan blandas ordentligt med gulan. Häll upp ströbröd i en annan skål och häll i salt och peppar. Blanda de torra ingredienserna. Ta torskbiten och doppa den i äggsmeten och lägg den därefter i skålen med ströbröd. Ha stekpannan på medeltemperatur med smör och stek fisken varsamt på båda sidorna. Ca 3-4 minuter på varje sida beroende på tjockleken på fiskbiten. Använd gärna rikligt med smör vid stekning för saftigare fisk. Vill man kan man steka 1/2 dl pumpakärnor i smöret för att få till lite knaprighet till fisken. Själv tycker jag att det höjer smaken lite extra när pumpakärnor steks i smör.
För att få till dillsåsen är det bara till att blanda ihop alla ingredienserna och rör om.