Kategorier
Dessert Recept

Kokostosca kaka

Ingredienser:
200 gram smör
3 dl socker
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
1 gram salt
1 dl kakao
3 dl vetemjöl

Kokostosca:
5 dl kokosflingor
1 dl ljus sirap
2 dl socker
1,5 dl vispgrädde
75 gram smör

Gör så här:
Smält smör på svag värme i en kastrull. Klä en långpanna eller en ugnsform med bakplåtspapper. Vispa ägg och strösocker i en bunke till en ljus pösig smet. Tillsätt vaniljsocker, salt och kakao till en jämn smet. Häll i vetemjöl och det smälta smöret. Rör om till en jämn smet. Häll i formen och grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 15 minuter. Under tiden gör man kokostoscaglasyren i en kastrull.

Häll kokosflingor, sirap, strösocker, grädde och smör i en kastrull och sätt plattan på medelvärme och rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet.  Låt det sjuda i ca 5 minuter.

När kakan är klar i ugnen häller man över kokostoscan över och gräddar den ytterligare i ca 10 minuter i ugnen till kakan fått en fin gyllenbrun färg.

Skär kakan i fyrkanten och servera när kakan kallnat ordentligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *