Ingredienser:
200 gram smör
3 dl socker
3 Àgg
2 tsk vaniljsocker
1 gram salt
1 dl kakao
3 dl vetemjöl
Kokostosca:
5 dl kokosflingor
1 dl ljus sirap
2 dl socker
1,5 dl vispgrÀdde
75 gram smör
Gör sÄ hÀr:
SmÀlt smör pÄ svag vÀrme i en kastrull. KlÀ en lÄngpanna eller en ugnsform med bakplÄtspapper. Vispa Àgg och strösocker i en bunke till en ljus pösig smet. TillsÀtt vaniljsocker, salt och kakao till en jÀmn smet. HÀll i vetemjöl och det smÀlta smöret. Rör om till en jÀmn smet. HÀll i formen och grÀdda mitt i ugnen i 200 grader i ca 15 minuter. Under tiden gör man kokostoscaglasyren i en kastrull.
HÀll kokosflingor, sirap, strösocker, grÀdde och smör i en kastrull och sÀtt plattan pÄ medelvÀrme och rör om nÀr smöret smÀlter sÄ det blir en jÀmn smet. LÄt det sjuda i ca 5 minuter.
NÀr kakan Àr klar i ugnen hÀller man över kokostoscan över och grÀddar den ytterligare i ca 10 minuter i ugnen till kakan fÄtt en fin gyllenbrun fÀrg.
SkÀr kakan i fyrkanten och servera nÀr kakan kallnat ordentligt.
