6 Portioner
Ingredienser
500g Pumpa
1 tsk Svartpeppar
1 tsk Salt
1 tsk Sumak
1 tsk Gurkmeja
3 stycken Tomater
1 Gul lök
1 Grön Chili
1 dl Naturell Yoghurt
Olja till stekning
Gör sÄ hÀr:
Skala och skÀr pumpa. AnvÀnd gÀrna potatisskalare. LÀgg en stekpanna pÄ spisen med lite olja. Stek pumpaskivorna pÄ medelhög vÀrme pÄ vardera sida. Ta lite hushÄllspapper pÄ en talrik och lÀgg pumpaskivorna pÄ tallriken sÄ att allt överfödigt fett förvsinner. Blanda Gurkmeja, Sumak och svartpeppar i en skÄl och strö sedan över kryddblandningen över pumpaskivorna. Hacka sedan en gul lök och stek tills den Àr gyllenbrun i samma olja som pumpan. Hacka tomater och grön chili och hÀll i bland löken. LÄt tomater sitta i cirka 5 minuter. HÀll i salt. HÀll över pumpaskivorna i tomatgrytan. HÀll i ungefÀr 1dl vatten och lÄt den sjuda i nÄgra minuter. Servera pumpaskivorna med valfritt bröd eller ris. Toppa gÀrna med lite yoghurt och koriander.
