Pumpagryta / pumpa bolani

6 Portioner

Ingredienser

500g Pumpa
1 tsk Svartpeppar
1 tsk Salt
1 tsk Sumak
1 tsk Gurkmeja
3 stycken Tomater
1 Gul lök
1 Grön Chili
1 dl Naturell Yoghurt
Olja till stekning

Gör så här:
Skala och skär pumpa. Använd gärna potatisskalare. Lägg en stekpanna på spisen med lite olja. Stek pumpaskivorna på medelhög värme på vardera sida. Ta lite hushållspapper på en talrik och lägg pumpaskivorna på tallriken så att allt överfödigt fett förvsinner. Blanda Gurkmeja, Sumak och svartpeppar i en skål och strö sedan över kryddblandningen över pumpaskivorna. Hacka sedan en gul lök och stek tills den är gyllenbrun i samma olja som pumpan. Hacka tomater och grön chili och häll i bland löken. Låt tomater sitta i cirka 5 minuter. Häll i salt. Häll över pumpaskivorna i tomatgrytan. Häll i ungefär 1dl vatten och låt den sjuda i några minuter. Servera pumpaskivorna med valfritt bröd eller ris. Toppa gärna med lite yoghurt och koriander.

Lämna ett svar