Jag fĂ„r be om ursĂ€kt för frĂ„nvaron. Det Ă€r verkligen vabruari och tiden pĂ„ Ă„ret dĂ€r man drar pĂ„ sig en massa sjukdomar. đ
6 personer
Ingredienser:
3 kycklingfiléer
300 gram Àggnudlar
1 msk potatismjöl
1 dl vatten
2 msk olja
1 pÄse frysta wok-grönsaker
1 msk kinesisk soja
1 msk sesamfrö
2 msk jordnötssÄs
1 msk senap
Salt och peppar
Gör sÄ hÀr:
SkÀr upp kycklingfiléer. Blanda potatismjöl och vatten i en skÄl och hÀll över den uppskurna kycklingen. Hetta upp olja en djup stekpanna. Stek kycklingen ordentlig i pannan och krydda med salt, peppar, senap, jordnötssÄs och kinesisk soja. Rör om ordentligt till kycklingen fÄr gyllenbrun fÀrg. HÀll över de frysta wok-grönsakerna och lÄt de tillagas tillsammans med kycklingen.
Koka upp vatten till Àggnudlar och hÀll i lite soja om man önskar. Detta ger nudlarna lite finare fÀrg. HÀll över de kokta nudlarna i ett durkslag och hÀll de dÀrefter i stekpannan tillsammans med kyckling och wok-grönsakerna. Blanda ordentlig och strö över lite sesamfrö och om man önskar lite jordnötter.
