Wok med kyckling och äggnudlar

Jag får be om ursäkt för frånvaron. Det är verkligen vabruari och tiden på året där man drar på sig en massa sjukdomar. 😕

6 personer

Ingredienser:
3 kycklingfiléer
300 gram äggnudlar
1 msk potatismjöl
1 dl vatten
2 msk olja
1 påse frysta wok-grönsaker
1 msk kinesisk soja
1 msk sesamfrö
2 msk jordnötssås
1 msk senap
Salt och peppar

Gör så här:

Skär upp kycklingfiléer. Blanda potatismjöl och vatten i en skål och häll över den uppskurna kycklingen. Hetta upp olja en djup stekpanna. Stek kycklingen ordentlig i pannan och krydda med salt, peppar, senap, jordnötssås och kinesisk soja. Rör om ordentligt till kycklingen får gyllenbrun färg. Häll över de frysta wok-grönsakerna och låt de tillagas tillsammans med kycklingen.  

Koka upp vatten till äggnudlar och häll i lite soja om man önskar. Detta ger nudlarna lite finare färg. Häll över de kokta nudlarna i ett durkslag och häll de därefter i stekpannan tillsammans med kyckling och wok-grönsakerna. Blanda ordentlig och strö över lite sesamfrö och om man önskar lite jordnötter.

Lämna ett svar