Wok med kyckling och Àggnudlar

Jag fĂ„r be om ursĂ€kt för frĂ„nvaron. Det Ă€r verkligen vabruari och tiden pĂ„ Ă„ret dĂ€r man drar pĂ„ sig en massa sjukdomar. 😕

6 personer

Ingredienser:
3 kycklingfiléer
300 gram Àggnudlar
1 msk potatismjöl
1 dl vatten
2 msk olja
1 pÄse frysta wok-grönsaker
1 msk kinesisk soja
1 msk sesamfrö
2 msk jordnötssÄs
1 msk senap
Salt och peppar

Gör sÄ hÀr:

SkĂ€r upp kycklingfilĂ©er. Blanda potatismjöl och vatten i en skĂ„l och hĂ€ll över den uppskurna kycklingen. Hetta upp olja en djup stekpanna. Stek kycklingen ordentlig i pannan och krydda med salt, peppar, senap, jordnötssĂ„s och kinesisk soja. Rör om ordentligt till kycklingen fĂ„r gyllenbrun fĂ€rg. HĂ€ll över de frysta wok-grönsakerna och lĂ„t de tillagas tillsammans med kycklingen.  

Koka upp vatten till Àggnudlar och hÀll i lite soja om man önskar. Detta ger nudlarna lite finare fÀrg. HÀll över de kokta nudlarna i ett durkslag och hÀll de dÀrefter i stekpannan tillsammans med kyckling och wok-grönsakerna. Blanda ordentlig och strö över lite sesamfrö och om man önskar lite jordnötter.

LĂ€mna ett svar