Kategorier
Kyckling Recept

Wok med kyckling och äggnudlar

Jag får be om ursäkt för frånvaron. Det är verkligen vabruari och tiden på året där man drar på sig en massa sjukdomar. 😕

6 personer

Ingredienser:
3 kycklingfiléer
300 gram äggnudlar
1 msk potatismjöl
1 dl vatten
2 msk olja
1 påse frysta wok-grönsaker
1 msk kinesisk soja
1 msk sesamfrö
2 msk jordnötssås
1 msk senap
Salt och peppar

Gör så här:

Skär upp kycklingfiléer. Blanda potatismjöl och vatten i en skål och häll över den uppskurna kycklingen. Hetta upp olja en djup stekpanna. Stek kycklingen ordentlig i pannan och krydda med salt, peppar, senap, jordnötssås och kinesisk soja. Rör om ordentligt till kycklingen får gyllenbrun färg. Häll över de frysta wok-grönsakerna och låt de tillagas tillsammans med kycklingen.  

Koka upp vatten till äggnudlar och häll i lite soja om man önskar. Detta ger nudlarna lite finare färg. Häll över de kokta nudlarna i ett durkslag och häll de därefter i stekpannan tillsammans med kyckling och wok-grönsakerna. Blanda ordentlig och strö över lite sesamfrö och om man önskar lite jordnötter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *