Tonfiskplättar med bönsallad

4 personer

Ingredienser:
5 potatisar
1 gul lök
1 burk tonfisk i vatten
1 msk potatismjöl
2 tsk salt
2 tsk vitpeppar
1 tsk svartpeppar
2 ägg
Smör för stekning av plättar

Gör så här:
Skala och riv potatis och gul lök på ett rivjärn på den grövsta nivån. Öppna konserven med tonfisk och häll av all vätska. Häll i den rivna potatisen och löken. Häll i alla torra ingredienser tillsammans med två ägg. Blanda ordentligt.

Stek plättarna och forma som du önskar.

Detta är en enkel och snabb måltid som inte är avancerad. Serveras gärna med en sallad.

PS. Har ni tänkt på vad det är för datum idag? Dagens datum är lite speciellt, i alla fall för oss som skriver datumet som vi gör här i Sverige. Det är nämligen 2020-02-02 och det är ett palindromdatum, det blir alltså likadant både fram och baklänges. DS.

Lämna ett svar