Ingerdienser:
Kakbotten:
3 Àgg
2dl socker
200g smÀlt smör
4dl mjöl
1.5tsk bakpulver
3tsk vaniljpulver
300g jordnötter
KolasÄs:
2dl socker
2tsk vaniljsocker
2tsk kakao
1dl Ljus sirap
1dl grÀdde
50g smör
Topping:
300g choklad
Till en stor ugnslÄngpanna behövs 1.5 sats
Gör sÄ hÀr:
Vispa Àgg och socker pösigt tillsammans. Blanda i övriga ingredienser. HÀll smeten i en liten lÄngpanna och sprid jordnötterna. GrÀdda i 200 grader i ca 30 minuter.
Rör ihop kolasÄsen i en kastrull och koka ca. 10 min, hÀll sÄsen över den fÀrdiggrÀddade varma kakan. LÄt kakan kallna.
SmÀlt chokladen i ett vattenbad, bred den sedan över kakan och lÄt hÀrligheten kallna.
Serveras i smÄ bitar.
