6 personer
Ingredienser
3 aubergine
400 gram köttfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olja/margarin till köttfärsen
1 burk krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 tsk oregano
1 st kött/kycklingbuljong
1 dl riven ost
Salt och peppar
Gör så här:
Börja med köttfärssås. Fräs löken, vitlöksklyftorna och häll i köttfärsen. Tillsätt krossade tomater, oregano, salt, peppar, buljong och tomatpuré. Rör om och låt detta puttra i ca 15 minuter medans du förbereder aubergine.
Aubgerine: Skala och skiva aubergine i tunna skivor. Stek aubergineskivorna i matolja eller olivolja. Lägg de stekta skivnora i ett fat med hushållspapper som suger åt sig stekoljan.
Ta fram form och lägg lite crèmefraiche i botten. Alternera aubergineskivor med köttfärsen så som man brukar göra när man gör lasagne. Stör över riven ost över formen och ställ mitt i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.
Kan serveras med en god sallad, bröd eller ris. Själv valde jag ris.

