6 personer
Ingredienser:
400 gram pasta
400 gram köttfärs
1 burk krossade tomater
1 st rödlök
2 tsk olivolja
65 gram bladspenat
2 st vitlöksklyftor
1 nypa salt och svartpeppar
1 tsk torkad basilika
200 gram tärnad haloumi med paprikasmak
1 ½ dl riven ost
1 tsk oregano eller timjan
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader Celsius. Koka pastan och häll av.
Hacka; fräs rödlöken och häll i köttfärsen med vitlök, salt, peppar och basilika. Häll i krossade tomater och tillaga som köttfärs. Häll därefter oregano och bladspenat i köttfärsen och lägg locket på och låt den tillagas på medium temperatur ca 10 minuter.
Häll allt i en gratängform tillsammans med pastan. Blanda ordentligt. Stek haloumi gyllene och vänd ner i gratängformen. Häll över lite riven ost och ställ i ugnen ca 10 minuter.
Väldigt gott enkelt istället för den tråkiga spagetti och köttfärssås.
