Snoddas

30-35 bitar

Ingredienser:
150 gram smör
2 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
4 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 ½ dl mjölk eller grädde
1 ½ dl valnötter

Kolaglasyr:
1 ½ dl farinsocker
1 ½ ljus sirap
1 ½ dl vispgrädde
1 tsk kakaopulver
2 tsk vaniljsocker
150 gram smör
Ungefär 2 dl kokosflingor

Gör så här:

Smält smöret först och låt den svalna lite. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de torra ingredienser omväxlande med mjölken och smöret. Häll i grovhackade valnötter i smeten. Häll därefter smeten i smord och bröad långpanna eller lägg bakplåtspapper i en långpanna.

Grädda kakan i nedre del av ugnen i ca 15–20 minuter. Ugnens temperatur skall vara satt till 175 grader. Låt kakan svalna och så börjar vi med att koka upp kolaglasyren.

Kolaglasyr:

Blanda farinsocker, sirap, vispgrädde, kakaopulver och vaniljsocker i en kastrull till kolasmeten. Koka smeten på medelstark värme i ca 10 minuter. Rör i kastrullen emellanåt. Tag kolasmeten från värmen och rör i smöret klickvis. Häll därefter smeten över den svalna kakan och sprid ut den jämnt över hela kakan. Strö över kokosflingor över den kolaglasyren. Man kan även hälla hackade valnötter om man önskar. Det blir extra gott.

Lämna ett svar