Snoddas

30-35 bitar

Ingredienser:
150 gram smör
2 Àgg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
4 Âœ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 Âœ dl mjölk eller grĂ€dde
1 Âœ dl valnötter

Kolaglasyr:
1 œ dl farinsocker
1 œ ljus sirap
1 Âœ dl vispgrĂ€dde
1 tsk kakaopulver
2 tsk vaniljsocker
150 gram smör
UngefÀr 2 dl kokosflingor

Gör sÄ hÀr:

SmÀlt smöret först och lÄt den svalna lite. Vispa Àgg och socker pösigt. TillsÀtt de torra ingredienser omvÀxlande med mjölken och smöret. HÀll i grovhackade valnötter i smeten. HÀll dÀrefter smeten i smord och bröad lÄngpanna eller lÀgg bakplÄtspapper i en lÄngpanna.

GrĂ€dda kakan i nedre del av ugnen i ca 15–20 minuter. Ugnens temperatur skall vara satt till 175 grader. LĂ„t kakan svalna och sĂ„ börjar vi med att koka upp kolaglasyren.

Kolaglasyr:

Blanda farinsocker, sirap, vispgrÀdde, kakaopulver och vaniljsocker i en kastrull till kolasmeten. Koka smeten pÄ medelstark vÀrme i ca 10 minuter. Rör i kastrullen emellanÄt. Tag kolasmeten frÄn vÀrmen och rör i smöret klickvis. HÀll dÀrefter smeten över den svalna kakan och sprid ut den jÀmnt över hela kakan. Strö över kokosflingor över den kolaglasyren. Man kan Àven hÀlla hackade valnötter om man önskar. Det blir extra gott.

LĂ€mna ett svar