Grillat lammstek

6 personer

Ingredienser:

2 kg lammstek
6–8 vitlöksklyftor
1 tsk svartpeppar
1 tsk salt
En knippe persilja
1 tsk rosmarin
50 g smör

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Marinera lammsteken genom att göra gropar i köttet där du sticker in vitlöksklyftorna. Hacka persiljan tillsammans och bland det med smör, salt, peppar och rosmarin. Använd detta som marinad och smörj in lammsteken.

Stoppa in lammsteken i ugnen och täck över med aluminiumfolie så att köttet blir saftigt och mört. Låt detta stå i ugnen ungefär 2–3 timmar. Har du tillgång till termometer skall köttet visa ungefär 90 grader innan det är klart. Ta bort aluminiumfolien den sista halvtimmen innan köttet tas ut från ugnen så att det får lite färg.

Tips: Vill man får mer färg på köttet kan man marinera ytterligare en gång medan steken står i ugnen. Då kan använda ½ dl olja, paprikapulver och soja och pensla steken efter halva tiden i ugnen.

Lämna ett svar