6 personer
Ingredienser:
2 kg lammstek
6â8 vitlöksklyftor
1 tsk svartpeppar
1 tsk salt
En knippe persilja
1 tsk rosmarin
50 g smör
Gör sÄ hÀr:
SÀtt ugnen pÄ 175 grader. Marinera lammsteken genom att göra gropar i köttet dÀr du sticker in vitlöksklyftorna. Hacka persiljan tillsammans och bland det med smör, salt, peppar och rosmarin. AnvÀnd detta som marinad och smörj in lammsteken.
Stoppa in lammsteken i ugnen och tĂ€ck över med aluminiumfolie sĂ„ att köttet blir saftigt och mört. LĂ„t detta stĂ„ i ugnen ungefĂ€r 2â3 timmar. Har du tillgĂ„ng till termometer skall köttet visa ungefĂ€r 90 grader innan det Ă€r klart. Ta bort aluminiumfolien den sista halvtimmen innan köttet tas ut frĂ„n ugnen sĂ„ att det fĂ„r lite fĂ€rg.
Tips: Vill man fĂ„r mer fĂ€rg pĂ„ köttet kan man marinera ytterligare en gĂ„ng medan steken stĂ„r i ugnen. DĂ„ kan anvĂ€nda Âœ dl olja, paprikapulver och soja och pensla steken efter halva tiden i ugnen.
