Pannacottapaj med hallonsås

Ingredienser:
15 digistivekex
100 g smör
6 dl vispgrädde
1.5 dl gelésocker
1 st vaniljstång
1 ½ dl socker
1 paket turkiskt yoghurt
250 g hallon
1 ½ dl syltsocker (funkar bra med vanligt socker också)

Gör så här:

Mixa kexen till smulor i en skål.

Smält smöret och blanda ihop tillsammans med kexsmulet till en massa som är formbar.

Tryck ut kexmassan i en pajform så att det täcker även kanterna på formen. Ställ det i kylskåpet medan vi förbereder pannacottafyllningen.

Fyllningen:

Koka upp vispgrädde, gelésocker tillsammans med det urskrapade vaniljstången i en kastrull i en knapp minut. Ställ undan pannacottafyllningen från spisen och plocka ut vaniljstången och häll därefter i ett helt paket turkiskt yoghurt. Blanda ordentligt till en len smet och låt den svalna under ca 5 minuter.

Häll pannacottasmeten i pajformen och ställ i kylen på nytt under 3–4 timmar.

Lägg hallon i kastrull under värme och häll i sockret. Låt det koka under 5–6 minuter. Vill man inte ha hallonkärnor kan man lämpligt sila detta i en annan skål.

När sylten har svalnat häller man detta över pannacottapajen.

Jag valde hallon då det är lite syrligt och passar bra ihop med pannacottapajen. Det går bra att välja andra bär eller garnering om så önskas.

Lämna ett svar