Pannacottapaj med hallonsÄs

Ingredienser:
15 digistivekex
100 g smör
6 dl vispgrÀdde
1.5 dl gelésocker
1 st vaniljstÄng
1 œ dl socker
1 paket turkiskt yoghurt
250 g hallon
1 œ dl syltsocker (funkar bra med vanligt socker ocksĂ„)

Gör sÄ hÀr:

Mixa kexen till smulor i en skÄl.

SmÀlt smöret och blanda ihop tillsammans med kexsmulet till en massa som Àr formbar.

Tryck ut kexmassan i en pajform sÄ att det tÀcker Àven kanterna pÄ formen. StÀll det i kylskÄpet medan vi förbereder pannacottafyllningen.

Fyllningen:

Koka upp vispgrÀdde, gelésocker tillsammans med det urskrapade vaniljstÄngen i en kastrull i en knapp minut. StÀll undan pannacottafyllningen frÄn spisen och plocka ut vaniljstÄngen och hÀll dÀrefter i ett helt paket turkiskt yoghurt. Blanda ordentligt till en len smet och lÄt den svalna under ca 5 minuter.

HĂ€ll pannacottasmeten i pajformen och stĂ€ll i kylen pĂ„ nytt under 3–4 timmar.

LĂ€gg hallon i kastrull under vĂ€rme och hĂ€ll i sockret. LĂ„t det koka under 5–6 minuter. Vill man inte ha hallonkĂ€rnor kan man lĂ€mpligt sila detta i en annan skĂ„l.

NÀr sylten har svalnat hÀller man detta över pannacottapajen.

Jag valde hallon dÄ det Àr lite syrligt och passar bra ihop med pannacottapajen. Det gÄr bra att vÀlja andra bÀr eller garnering om sÄ önskas.

LĂ€mna ett svar