Kategorier
Dessert Recept

Salt kolafudge

Ingredienser:

3 dl vispgrädde

2 ½ dl socker

1 dl ljus sirap

1 vaniljstång

100 gram vit choklad

50 gram smör

1.5 tsk flingsalt  

Gör så här:

Koka upp grädde, socker, sirap och den urskrapade vanlijstången i en vid kastrull.

Rör om då och då och låt koka tills temperaturen uppnår 120 °C.  Ta sedan bort kastrullen från värmen och fiska upp och släng vaniljstången. Rör ner vit choklad, smör och flingsalt. Rör om tills smeten är jämn och klumpfri. Häll sedan över smeten i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper. Garnera med lite flingsalt på toppen för att höja smaken ytterligare en nivå. Förvara kallt i kylen tills den skall skäras upp. Skär i mindre små bitar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *