Ingredienser:
3 dl vispgrÀdde
2 œ dl socker
1 dl ljus sirap
1 vaniljstÄng
100 gram vit choklad
50 gram smör
1.5 tsk flingsalt
Gör sÄ hÀr:
Koka upp grÀdde, socker, sirap och den urskrapade vanlijstÄngen i en vid kastrull.
Rör om dÄ och dÄ och lÄt koka tills temperaturen uppnÄr 120 °C.  Ta sedan bort kastrullen frÄn vÀrmen och fiska upp och slÀng vaniljstÄngen. Rör ner vit choklad, smör och flingsalt. Rör om tills smeten Àr jÀmn och klumpfri. HÀll sedan över smeten i en avlÄng brödform klÀdd med bakplÄtspapper. Garnera med lite flingsalt pÄ toppen för att höja smaken ytterligare en nivÄ. Förvara kallt i kylen tills den skall skÀras upp. SkÀr i mindre smÄ bitar.
