Salt kolafudge

Ingredienser:

3 dl vispgrÀdde

2 œ dl socker

1 dl ljus sirap

1 vaniljstÄng

100 gram vit choklad

50 gram smör

1.5 tsk flingsalt  

Gör sÄ hÀr:

Koka upp grÀdde, socker, sirap och den urskrapade vanlijstÄngen i en vid kastrull.

Rör om dÄ och dÄ och lÄt koka tills temperaturen uppnÄr 120 °C.  Ta sedan bort kastrullen frÄn vÀrmen och fiska upp och slÀng vaniljstÄngen. Rör ner vit choklad, smör och flingsalt. Rör om tills smeten Àr jÀmn och klumpfri. HÀll sedan över smeten i en avlÄng brödform klÀdd med bakplÄtspapper. Garnera med lite flingsalt pÄ toppen för att höja smaken ytterligare en nivÄ. Förvara kallt i kylen tills den skall skÀras upp. SkÀr i mindre smÄ bitar.

LĂ€mna ett svar